Aptauja: 71% Polijas iedzīvotāju atbalsta Baltijas valstu aizstāvēšanu agresijas gadījumā » Newsblog.lv - новостной блог. Новости экономики и бизнеса, статьи о мире и Америки, России и Европе. Информационный портал новостей о культуре.
Показать меню
Jaunumi

10 ноя 19:58LV / Ziņas

Aptauja: 71% Polijas iedzīvotāju atbalsta Baltijas valstu aizstāvēšanu agresijas gadījumā

22% respondentu noraidoši atbildēja uz jautājumu, vai Polijai vajadzētu aizstāvēt Latviju, Lietuvu un Igauniju, ja pret tām tiktu vērsts uzbrukums, savukārt 7% aptaujāto konkrētu atbildi nespēja sniegt.

«Tas nozīmē, ka Polijas iedzīvotāji drošību vērtē ne tikai no savas [valsts], bet arī no reģiona kopumā perspektīvas. Viņi zina, ka agresijas pret Baltijas valstīm gadījumā [pēc tam] pienāks arī Polijas kārta,» aptaujas rezultātus komentēja bijušais Polijas aizsardzības ministra vietnieks, Polijas Militārās akadēmijas profesors Romualds Šeremetjevs.

Pērn Baltijas valstu aizsardzību agresijas gadījumā atbalstīja 63% aptaujāto Polijas iedzīvotāju.

Polijas Sabiedriskās domas un tirgus izpētes institūts aptaujāja 1100 valsts iedzīvotājus.

Bažas par iespējamu Krievijas agresiju Baltijas jūras reģionā uzvirmoja pēc tam, kad 2014.gadā Krievija pēc starptautiski neatzīta referenduma anektēja Ukrainas Krimas pussalu, kā arī sāka sniegt militāru un finansiālu atbalstu prokrieviskajām teroristu bandām Ukrainas austrumos.

Polija ir viena no piecām NATO dalībvalstīm, kas aizsardzībai atvēl alianses rekomendētos 2% no iekšzemes kopprodukta. Turklāt Polijai ir viena no lielākajām armijām Eiropā.

apollo.tvnet.lvhttp://newsblog.lvhttp://newsblog.lv
Pievienot komentāru